Skip to content

Al 50 jaar leren kinderen bij de Marco Polo samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen door met elkaar te gaan roeien en zeilen. Dit gebeurt op verschillende manieren en ook op verschillende plekken in Alkmaar en omgeving. In Koedijk vinden de kinderen van 7 tot 11 jaar hun plek, en van daaruit gaan ze varen met Canadese Kano’s. Vanuit de botenloods bij de Overdie kan via het Noordhollands Kanaal het Alkmaarder Meer worden bereikt. Verder heeft de waterscouting een historische Tjalk waarmee diverse kampen worden georganiseerd en ook de Friese Meren worden verkend.

Marco Polo is een belangrijk sociaal ankerpunt voor vele kinderen. Uiteraard dienen niet alleen de boten te worden onderhouden, maar ook de botenloods in de Overdie. Deze heeft nu dringend behoefte aan groot onderhoud. Een likje verf alleen is niet meer genoeg. Lions Alkmaar zet zich in 2014 in voor Waterscouting Marco Polo om ervoor te zorgen dat de botenloods weer een hele tijd mee kan.

Tijdens Lichtjesavond zelf tref je Waterscouting Marco Polo ook aan. De scouts leveren hun bijdrage door met hun vletten de route aan te wijzen en te gidsen. De Tjalk heeft zijn vaste plek nabij de Schelphoek en zal op die plek ook te zien zijn. En uiteraard prachtig verlicht!