Skip to content
lichtjesavond_rabo_1920.fw_-1024x146

Goede doel 2019

Dit jaar wordt er geld ingezameld voor Stichting Help-Elkander

Vakantie: geen luxe maar noodzaak

Gezinnen die in armoede leven hebben het zwaar. Dagelijks rondkomen met een (te) klein budget zorgt voor veel stress en langdurige psychische druk. Die vicieuze cirkel van opbouwende spanning kan doorbroken worden door die mensen even een week een onbezorgde vakantie te bieden.

Zolang je niet zelf met die armoede geconfronteerd wordt, kun je je moeilijk voorstellen wat dat echt betekent, maar zoals onze voorzitter daarover in zijn voorwoord vertelt grijpt dat diep in het leven van mensen en kan ook leiden tot een sociaal isolement en/of psychologische problemen.

De stichting Help-Elkander wil voor die mensen een oplossing bieden door ze één keer per jaar er even helemaal verzorgd tussenuit te laten gaan om de batterij weer op te laden.

Veel vergelijkbare instanties beperken zich tot het aanbieden van een deeloplossing, zoals het aanbieden van een vakantieverblijf zonder er bij stil te staan dat men er (zonder middelen) ook nog naar toe moet zien te komen en men zelf voor eten moet zorgen. Laat staan dat er aan gedacht wordt dat kinderen graag van de aangeboden attracties gebruik willen maken of aan ander (betaald) vermaak willen deelnemen. Wij zorgen er voor dat ook dat kan.

Hoe Stichting Help-Elkander te werk gaat? U leest het op www.help-elkander.nl

Lionsclub Alkmaar

De Lionsclub Alkmaar heeft als doel de maatschappij te dienen op verschillende vlakken. Internationaal maar ook in de regio, met als motto “We Serve”. Vanuit deze gedachte is er ook goed doel gekoppeld aan de Lichtjesavond Alkmaar.

Goede doel 2018

Dit jaar is Stichting Het Rekerhuis het goede doel van Lichtjesavond Alkmaar. Een uniek en kleinschalig woon-zorgproject in Alkmaar voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking. De prachtige locatie biedt een hechte groep bewoners een warm thuis en een mooie dagbestedingsruimte. Van de opbrengsten van Lichtjesavond zal een tuinkas voor de moestuin worden gerealiseerd. Hierdoor ontstaat voor de bewoners een nog mooiere gelegenheid tot dagbesteding op de eigen locatie. Het Rekerhuis wordt met professionals en begeleiders gerund waarbij ‘Onbeperkt denken in mogelijkheden’ het motto is!

Weten wat Stichting Het Rekerhuis nog meer doet? Kijk dan op www.hetrekerhuis.nl

Lionsclub Alkmaar

De Lionsclub Alkmaar heeft als doel de maatschappij te dienen op verschillende vlakken. Internationaal maar ook in de regio, met als motto “We Serve”. Vanuit deze gedachte is er ook goed doel gekoppeld aan de Lichtjesavond Alkmaar.

Goede doel 2017

Tijdens de eerste editie in 2014 was dit Waterscouting Marco Polo Alkmaar, in 2015 was het goede doel Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar en het afgelopen jaar (2016) ging de opbrengst naar de Alkmaarse klas op Wielen.

Stichting Dionne – Goede doel 2017
Dit jaar hebben wij gekozen voor Stichting Dionne. Deze stichting biedt een helpende hand aan ouders/verzorgers van ernstig en/of langdurig zieke kinderen. Denk aan praktische hulp zoals huishoudelijke taken, kinderen van school halen en het doen van bijvoorbeeld de wekelijkse boodschappen. Naast deze praktische zaken biedt Stichting Dionne ook ondersteuning tijdens moeilijke gesprekken met de (kinder)arts of simpelweg een plek waar je je hart kunt luchten in een zware periode.

Weten wat Stichting Dionne nog meer doet? Kijk dan op www.stichtingdionne.nl.

De Lionsclub Alkmaar heeft als doel de maatschappij te dienen op verschillende vlakken. Internationaal maar ook in de regio, met als motto “We Serve”. Vanuit deze gedachte is er ook goed doel gekoppeld aan de Lichtjesavond Alkmaar.

Foto-56

Klas op Wielen – Goede doel 2016

Klas op Wielen Alkmaar brengt elke dag kinderen met en zonder meervoudige handicap bij elkaar, en laat ze samen leren, spelen en ontwikkelen. Daar hebben alle kinderen profijt van. Meestal krijgen kinderen met ernstig meervoudige beperkingen medische zorg en ondersteuning in speciale kinderdagcentra. Ze gaan ‘s ochtends in busjes naar die aparte centra toe en…

Lees verder

Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar – Goede doel 2015

De Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar (SMKA) heeft zich tot doel gesteld de voorzieningen voor het zieke kind en zijn / haar gezin in het Medisch Centrum Alkmaar(MCA), maar zo nodig ook daarbuiten, te verbeteren. Dit betekent dat de SMKA initiatieven neemt en ondersteunt die de beleving van de ziekte voor zowel het kind als ook…

Lees verder

Waterscouting Marco Polo Alkmaar – Goede doel 2014

Al 50 jaar leren kinderen bij de Marco Polo samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen door met elkaar te gaan roeien en zeilen. Dit gebeurt op verschillende manieren en ook op verschillende plekken in Alkmaar en omgeving. In Koedijk vinden de kinderen van 7 tot 11 jaar hun plek, en van daaruit gaan ze…

Lees verder